  | 
        
          
              | 
           
          
              | 
           
          
            
              
                 | 
                
                  
                     
                      Slagroomtaart met aardbeien 
                       
                       
                        
                         
                        Bereiding: 
                       
                      Verwarm  de oven voor op 175°C. Vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in en bestuif hem  met wat bloem.  
                        Zeef de bloem en maïzena met een snufje zout boven een kom. Klop  in een kom de eieren met suiker in 10 minuten tot een crèmekleurige massa.  Spatel het bloemmengsel er luchtig door. Doe het deeg over in de vorm. 
                        Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 40 minuten goudbruin  en gaar. Laat de taart ca. 20 minuten in een open oven afkoelen. Verwijder de  vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen. 
                        Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Klop de slagroom met  vanillesuiker en versteviger stijf. Was de aardbeien en halveer ze. Kerf de  taartbodem rondom in en snijd de taart in twee lagen. Besprenkel de snijvlakken  met de likeur. Leg een laag op een schaal. Strijk de helft van de room erover  uit en verdeel er aardbeien over. Leg hierop de andere taartlaag. Bestrijk de  zijkant dun met room. Strijk de rest van de room over de bovenkant uit. Druk de  amandelen tegen de zijkant, terwijl u de taart steeds draait. Garneer de  bovenkant met aardbeien. | 
                      | 
                   
                  | 
                 
  | 
                 | 
               
              | 
           
          | 
         | 
       
      |