  | 
        
          
              | 
           
          
              | 
           
          
            
              
                 | 
                
                  
                     
                      Aardbeienjam                        
                       
                        
                      Bereiding: 
                                             Aardbeien en suiker in een middelgrote pan  met dikke bodem mengen en 10 minuten laten staan. Citroensap toevoegen en boven  laag tot matig vuur (niet koken!) roeren tot de suiker is opgelost. Langzaam  aan de kook brengen, vuur lager zetten en boven laag vuur 35 minuten tot jam  laten inkoken.                      Jam van het vuur  halen en 2 minuten laten staan zodat belletjes kunnen wegtrekken. Het hete  mengsel in hete, gesteriliseerde potten scheppen en direct afsluiten. Potten op  de kop laten afkoelen.                      Afgekoelde  potten van etiketten met inhoud en datum voorzien en op een koele, donkere  plaats bewaren.  
                        Jam na openen in de koelkast bewaren. | 
                      | 
                   
                  | 
                 
  | 
                 | 
               
              | 
           
          | 
         | 
       
      |